Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rebellens stridsrop

Kom så river vi staden
sönder och samman
tillsammans är vi starka
i vilja och i gamman

Vi ska krossa barrikader
och slå saker i kras
sitta ute på en pub
och höja tydligt våra glas

Vi ska agitera omsorgsfullt
för det som är fel
och gå först i alla leden
mot politikernas spel

I en grupp är vi starka
och kan slåss för idealet
protestera för vår sak
är det självklara valet

Vi ska höja våra fanor
och marschera på vårt sätt
protestera mot förtrycket
och för det som är rätt

Vi ska skrika ut vårt hat
över det som är trist
knyta nävarna mot skyn
över tung kapitalist

Så kom med i vårt korståg
för en bättre värld
segra ska demokratin
och rättvis blir vår färd

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 369 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-03 06:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Klokord!
2019-06-07

  överlevaren VIP
Mycket bra ordat, ett viktigt budskap!
2019-06-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Instämmer till fullo Maritas kommentar.
2019-06-03

  Marita Ohlquist VIP
Demokratins vägar har mötande trafik,
diktaturens är enkelriktade!
2019-06-03

  Maria Sundelin VIP
Så länge demokratin gäller alla
2019-06-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO