Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Höstens toner

Gula löven faller
hösten snart är här
älskad var den sommaren
med salta bad och skär

Vindens stormar piskar
regn i backen står
årets blommor viskar
går till vilans bår

Gula löven faller
naken står var skog
fiskarna lekt färdigt
agnet har fått nog

Vargavintern kommer
med snö och skridskoskär
våren skön av längtan
snart är åter här

Gula löven faller
halkar glatt omkring
sommaren den sköna
dansat har i ring

Ekar mellan träden
syrsornas jargong
brittsommarens toner
föder ljuvlig sång

Gula löven faller
snart står trädet bart
minnena från sommaren
klingar vackert snart

Marken fylls av rimfrost
lägger sig att sova
värmen kommer åter
ja det vill jag lova

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 407 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-19 12:02



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Som en sång från sångboken i skolan för länge sedan.
Tycker om rimmade dikter när rimmen är bra.
Som här.
2018-10-23

  ResenärGenomLivet VIP
Vackra höstverser med hopp om kommande dagar...
2018-10-20

    ej medlem längre
Den här borde tonsättas. Så fin text till en visa.
2018-10-20

  Blomma-Stjärna VIP
du flätar in både sommaren som varit och våren som ska komma i din finstämda och rimmade höstdikt och det är vackert och hoppfullt - hösten framträder i sitt sammanhang
2018-10-19

  DavidM VIP
Fin årstidsskildring, med beskrivningar som ger inre bilder.
2018-10-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Rader om natur
I Din signatur
M oll och dur...
2018-10-19

  Maria Sundelin VIP
Hösten är vacker men snön kan vara för min del
2018-10-19

  Änglaögon
Gillar inte kylan och den kommande vintern men gillar hoppet i dina fina höstord.
2018-10-19

  Marita Ohlquist VIP
Väl genomtänkt och förmedlad text om hösten!
2018-10-19

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om hösten
2018-10-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO