Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart snö

Vinternatten knackar
den spräckta glasrutan fryser
spåren kring slätterna
är fyllda av melankoliska steg

De snötäckta granarna
bär sorgkantade konturer
ångesten skriker i natten
över isbelagda sjöar

Midvinternattens hopp
ger de utslagna dålig tröst
den vit gnistrande snön
är det sociala arvets kontrast

Barnens sorgsna snögubbe
fäller svarta tårar på kostymen
stenarna rullar sakta ner
som droppar i köldens vattenfall

Snöflingor faller från skyn
som svarta förkolnade blad
de bistra barndomsminnena
dansar i marionettrådarna

Iskristallerna spelar i grenarna
lyser som vackra smaragder
den kalla vinternattsstjärnan
ger hopp till utebliven glädje

Vinternatten skrålar
de svarta snöflingorna gråter
kölden sliter i timmar
kring det sociala mönstret

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-22 17:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
En dikt med socialt patos. Du skriver om de som behöver....tänker jag.
2023-11-24

    Lena Staaf VIP
Tung och sorgsen dikt om en karg tillvaro, ett eko från en olycklig barndom. Svart snö sätter ord på stämningen.
2023-11-23

  Öknens Ros VIP
Mörka bilder av landskap och människor, kanske väntar en vargavinter.
2023-11-23

  lodjuret/seglare VIP
Övergivna byggnader, rälsmetrar, sliprar samt människor, förefaller att höras gråta i vinden, i övertygelsen att de är ensamma, ensamma tillsammans.
2023-11-23

  Eva Langrath VIP
Sorgesamt vacker dikt som ger mig kalla kårar inombords.
2023-11-23

  Maria Sundelin VIP
Karg är vintern

2023-11-23

  Blomma-Stjärna VIP
svart snö, ja och bistra minnen, ärvda mönster som drar
likt marionettens trådar -
midvinternattens utslagna har en stor törst men det är en dålig tröst -
2023-11-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO