Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fackeltåg

Grammofonskivan snurrade
och gnisslade mellan varven
progressiva texter svepte
kring blanka kullerstenar

Den upplysta fackelparaden
fick stående ovationer
stilla smög den i natten
genom de tomma gränderna

Med aggressiva plakat
fick rösterna en mening
de politiska budskapen
dundrade över hustaken

Ljuden från trummorna
blev till medryckande melodier
till punk musik och rock n roll
dansades det på gatorna

Fackeltåget tvärstannade
och gav överheten huvudbry
den agiterande massan
sjöng till förfallen majoritet

Från välanvända sockerlådor
fick protestsångerna betydelse
det glasklara budskapet
följde med motståndets vindar

Grammofonskivan knastrar
och bjuder på god musik
texter som räddar världen
om de brukas på bästa sätt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 412 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-01 08:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket stark och bra!
2018-05-02

  Blomma-Stjärna VIP
Bravo!

- bland kommentarerna håller jag helt
och hållet med
Elisabeth Nilsson!
2018-05-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Bilder från förr om 1 maj, målar du med schvung ock kraft . Numera känns denna dag avslagen och ganska kraftlös.
2018-05-01

  Eva Langrath VIP
Starka bilder om liv som pågår utanför och innanför
2018-05-01

    ej medlem längre
Kraftfullt och medryckande.
2018-05-01

  lodjuret/seglare VIP
Till vänster i bild är det nog en glass doppad i choklad och till höger i bild är det nog en hand som håller i en burkad dryck eller vita bönor. Båda verkar brinna av iver att få ta del av
2018-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Rödvinsvänstern från Östermalm.
2018-05-01

  Viksten
Vilken fin känsla du
förmedlar
Bra
2018-05-01

    ej medlem längre
En grammofonskiva snurrar i en värld där man måste protestera. Trots aggressiva plakat finns en glädje som genomströmmar dikten. Det dansas på gatorna! Tycker om!
2018-05-01

  DavidM VIP
Levande skildring.
2018-05-01

  M.Eta
Bra skrivet om demonstrationernas dag!
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO