Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sifferlek

Siffror är intressanta
och väldigt relevanta.

Ettan går först i raden
i nummerlappsparaden.
Tvåan står därnäst i kön,
sådan är den andres lön.
Trean har en skön profil,
fyran en mer kantig stil.
Femman står i radens mitt,
sexan håller sig till sitt.
Sjuan är smått religiös,
åttan gör en skridskotös.
Nian speglar sexans roll,
kommer steget före noll.

Alla kan kombineras
till summor som summeras.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-29 15:01



Bookmark and Share


  Stay Golden
smudge of genius here i figure ^^
2018-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström