Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattvimmel

Jag saknar stjärnorna
när gatorna står tomma
de ensamma stunderna
känns så påtagliga då

Gatljusen har slocknat
och tomheten bränner
stegen från nattfolket
bär ej längre några spår

När gryningen slår till
känns allt så ensamt
musiken som tystnat
har roat en sista gång

Jag saknar nattvimlet
och människor i rörelse
de dansande stegen
har burit bort tryggheten

I det kalla gryningsljuset
är tystnaden så total
på den folktomma ytan
sjungs inte några sånger

Efterfestens långa köer
har ringlat kring husen
när stjärnorna slocknat
rinner tonerna i floden

Jag saknar ljudmattan
från klackarnas iver
då nattvimlets änglar
dansat vals i gränden

När dagsljuset reser sig
ur nattvimlets eldar
går jag genom gränden
för att fylla batteriet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 461 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-09-26 10:05



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fin känsla i dikten.
2018-10-01

  DavidM VIP
Fint skriftad sekvens. Bilderna går att se, ljuden från staden hörs.
2018-09-27

  Kim VIP
Där fick du in en fin vinkel av nattvimlet i stan!
2018-09-27

  Lars Hedlin
En bra dikt i lite vemods ton
2018-09-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett helt underbart flyt i din vackra och vemodiga dikt!
2018-09-27

    ej medlem längre
I varje steg finns en saknad efter nattvimlet och kanske den tid i livet när allting är intensivt och levande. Det finns en ensamhet i dessa inkännande rader som tilltalar mig.
2018-09-27

  Nils-Robert
Att gå ensam i tystnad är en lisa för själen.
2018-09-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att gå en vända
när det otända
mest tycks sända
då säger jag liksom
du, vart ska det lända...

2018-09-26

  StinaJ VIP
Vemodigt och skört om ensamhet och saknad.
2018-09-26

    Max Poisé
Bra, kompetent text.
Dock är jag lite tvärtom. De gånger man varit ute till gryningsljuset, så ör det just den stunden innan livet vaknar som är magiskt.
2018-09-26

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om saknad
2018-09-26

  Baystream
Orden flyter så enormt vackert och välformulerade. Håller mig som läsare intresserad från första till sista stavelsen.

APPLÅD!
2018-09-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO