Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista tonen

Du gamle trubadur
din gärning är slut
nu har du spelat klart
och du kan pusta ut

Du spelade för månglare
på marknader och torg
vid bröllop och fester
för människor i sorg

Du spelade för vindarna
som smekte ömt din kind
för gästerna vid kaffet
där under grönskans lind

Du spelade vid forsen
där näcken hörde på
och dina sköna toner
var enkla att förstå

Du spelade på stranden
där vågorna fick fart
det ljöd vid horisonten
så skönt och underbart

Du skrev dina sånger
med toner från livet
kärleken fanns där
i allt som blev skrivet

Nu står du vid porten
till himlens höga frid
din resa den är över
nu möts en annan tid

Du gamle speleman
din strävan är slut
nu har du spelat klart
och du kan vila ut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 397 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-05-28 08:42



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja, om man nu får vila på andra sidan vill säga.... kanske blir ett ännu bättre tillstånd, vem vet?!
2018-05-31

  anits VIP
Vackert skaldat om en trubadur.
2018-05-30

  Maj-Lis VIP
Fina ord om en trubadur
2018-05-28

  Janina Kaminska
Fin och berörande hyllning. Det är något speciellt med trubadurer.
2018-05-28

    Elisabeth Nilsson VIP
En finstämd och vacker hyllning till en musikens mästare.
2018-05-28

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till trubadurens ära!
2018-05-28

  DavidM VIP
Trubadurens verk, fint framfört.
2018-05-28

  Yrre VIP
Vilken ljuvlig hyllning!
2018-05-28

  Solstrale VIP
Trubaduren/skalden som ebbade sakta ut, mot sitt slut, du med mjuka vackra strofer fångar skaldens öde så fint...
2018-05-28

  Feliaxel VIP
Fint om trubadurens slut
2018-05-28

  Larz Gustafsson VIP
Mycket fint!
2018-05-28

  M.Eta
Så fint, det är någon visst med trubadurer som underhåller på gator och torg.
2018-05-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO