Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad första gången 2009-05-11


svank och valv

 

 

 

*
Hälsinglands
kullar och svanker
påminner om henne

tillsammans seglar de
genom trasiga regnmoln

hittar fram till sig själva
- en gemenskap

där ensamheten
inte längre känns
som en mening
utan konjunktion

*
medan vallhunden
vaktar

lyssnar vind i orörd skog
under valv av längtan
från då till nu och sedan

hon visar stigar
han aldrig gått

de rundar berg och stenar
stannar vid tjärnens spegel

ser liv som spräcker ytan
och himmel i öppen dager

den dolda kraften eggar
driver till okänd mark

när innerlighetens kärna
öppnar länk till kärlek

 

  

 

 

 

 






Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-05 18:21



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Åh jag tror jag flyttar upp! Så fint skaldat så...
2018-05-19

  Janina Kaminska
Underbar text och fantastiskt bild. Jag älskar skogen, det är min kyrka.
2018-05-11

  aol
Underbart att vandra med dej bland Hälsinglands kullar i din fina dikt och till en så passande bild,
2018-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP