Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-åren som går


Mörkret utanför

Jag sitter ensam kvar i en sal
som sakta töms
jag ser skuggorna som vandrar ut
där ingen döms
jag har whiskey och drömmar i natt
glaset är fyllt av tomhetens skratt
här dansar natten i evighetens spår
här ser jag skuggor av kärlek från igår

jag omfamnar mörkret som vandrar
genom staden
jag ser nattens drottning som glänser
på estraden
i mörkret rör hon sig som en katt
en svart skepnad i klänning och hatt
hon har mörka ögon och svart hår
hon döljer ej sitt tatuerade lår

det är hon som bjuder i ensam-
heternas sal
de som går ut i natten möter
sitt eget val
nattens drottning är min väntans skatt
hon strålar mot ljuset som besatt
jag följer stegen hon tar när hon går
jag höjer glaset för ännu ett år

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 680 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2018-05-11 08:01



Bookmark and Share


  Moirin
Vackert skrivet om ensamhetens vemod. Fint flyt i texten och flera snygga rim. Bravo!
2018-08-17

  J-M
Stjärna! Sannerligen är texten det. Glad att du uppmärksammas, du är så värd det.

Djup här i en kvalitetsutförd text med sann känsla för berättande i poesi. Tycker om den. Den slår an i den här läsarens själ och hjärta.
2018-07-11

  Ninananonia VIP
Mycket bra :)
2018-06-06

  DavidM VIP
Formuleringarna, berättandet är så väl avvägt. Det är en berörande läsupplevelse. Grattis till stjärnan!
2018-05-22

  Kungskobran VIP
Väldigt suggestivt och berörande
bokmärkes
2018-05-22

  morgonstjärna VIP
berörande skrivet
2018-05-17

    ej medlem längre
Vemod... är den känsla jag får... Bra skriftat!
2018-05-13

    Sefarge VIP
Minneserfarenhetens
Stillsamma betraktelse
Och nattens drottning
denna stickiga kaktus
med endast stundens
Njutning i tillvaron som
Rullar vidare. ..
Skörklok skaldekonst!
:}
2018-05-11

  Janina Kaminska
Berörande om ensamheten.
2018-05-11

  Marita Ohlquist VIP
"Jag sitter ensam kvar i en sal
som sakta töms"
En fantastisk inledning på en bra och tankeväckande text!
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist