Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera undringar från förut.


TROGEN TRÄGEN


Även om dina yttre
omständigheter
skiftar
har min kärlek till dig
inte förändrats.

Trots ditt pyssel och måsten
för din vardags
snurra-runt,
har min kärlek till dig
bara rotats.

När all din fokus
zoomas in på
din överlevnad,
har min kärlek till dig
förblivit intakt.

Jag är densamme i
mångt och mycket.
Som den dagen då
vi fann varandra.

Minns då du log och
sade: Hej! Anna-Lena heter jag!
Och det kändes att jag redan
på nåt konstigt vis kände dig.

När allt i din vardag
blir så väldigt stort
och utesluter mig,
då har min kärlek till dig
en vilja att lätta din börda.

När du då vill
inkludera mig
och dela ditt liv,
har min kärlek till dig
visat sig bestå...

...att trogen trägen
med Guds hjälp, visat dig
som bästa hjälp
till självhjälp.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-11 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar