Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej, så får man inte göra

En variant på \"Dag och ljus\"
Sköna stunder vill vi ha!
Nu sjunger vi in våren

Och! Vinterros så blek.
vit som likbröd, röd som dödliljespröd,
nån har blåst blecktrumma på glas.

Bygga sitt stenhus från grunden, tecken av tanke
och teknik.

Och vår! Till vildvit blom,
rosenrött beslöjande ---

Hur skall jag överleva nästa vinter?
Och ändå så gör man det, överlever alltså.
Kallt och dystert.

Ljus nu och här stå upp i dagen,
som blomma och träd i tagen.

Ljus, min dag, nu och här upp i dagen,
av det blomma och träd ska så.

Mina trummar, ännu en blomma slår ut...

Vem är det som inte får göra så?
- Vintern.




Fri vers av Annika Persson
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-12 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson