Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2003 blev denna dikt till - En bland många som berörde det som var, blev och inte blev i det som hände omkring och inom mig ... Tidigare publicerad här i maj 2005 men nog så aktuell igen ...


Morgonen gryr

***

Morgonen gryr
Ljuset är tänt

Tåren trillar 
ännu sakta, stilla
nedför min kind
i förundrad frågan
över vad som hänt ...

Nattens ljus falnar
men frågan finns kvar

En känsla av undran
mig smeker
som en höstlik vind
Jag tänker på dig
och ber dig tyst i tanken
om svar ...

Sömnen sluter mig 
åter i sin famn

Jag drömmer ännu en gång
drömmen om 
ett liv med dig
Sjunker rofyllt ned 
i ett varmt och ömsint bad
omsluten av
ett av dina kärleksfullt
daggvåta blad ...

Vaknar åter igen
av att min själ gråter

i sin saknad efter dig
min älskade, mitt allt,
min livskamrat, min vän ...

När du till mig kom
och åter
berörde min själ
kändes det så där
alldeles underbart igen ...

Mötet med dina läppar
fick mig att känna
att livet än en gång
till mig återvänt ...

*****

©Peter Stjerngrim




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-13 19:04



Bookmark and Share


  AKT VIP
Underbara kärleksfyllda rader!
2018-05-13

  Stay Golden
Now that's sweet..LOVERBOY! ;) :*
2018-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP