Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stenhuggaren

Skorstensröken stiger
en arbetsdag är över
en stund av härlig vila
är det min kropp behöver

Ett arbetspass så långt
kring rök och makadamm
när dimman har lättat
nog solen tittar fram

Från tidig morgon stund
jag hugger konst i sten
med hammare och mejsel
granit blir mjuk och len

En sten från naturen
blir syn på något torg
den påminner om något
en vacker blomsterkorg

En mur i en trädgård
med vackra ornament
känns mer naturligt
än stenar av cement

Där fötterna vandrar
på gång av huggen sten
ses natthimlen lysa
kring månvarvets sken

Ett ansikte jag formar
en text på minnesvård
placeras såsom minne
på någon kyrkogård

De bildverk jag förmedlar
till evighetens stunder
ska minnen ges för alltid
på lagom goda grunder

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-18 09:06



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En fin dikt ägnad stenhuggarens arbete.
2024-03-18

  Anya VIP
Känner ingen stenhuggare men ett intressant yrke. Fanns visst ett stenbrott här bredvid mitt hus. En granngata heter Stenbrottsvägen. Måste googla.
fin hyllning till yrket!
2024-03-18

  Marita Ohlquist VIP
En fin hyllning till stenhuggarens kreativitet som på olika sätt förgyller vår vardag.
2024-03-18

  Maria Sundelin VIP
I det enkla finns det vackra
2024-03-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO