Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Glassgubben

Han står på trottoaren
och vinkar med sin hand
Han älskar även trängseln
vid sommarens strand

Du väljer själv ur lådan
den glass som du vill ha
Vaniljsmak eller päron
i munnen de känns bra

En sort smakar jordgubbe
och någon mörk choklad
Isglassen känns älskad
så till den milda grad

En strut bär aromer
från hallon och nougat
Kanhända en glassbomb
serverad från ett fat

Ett barn är så lyckligt
med struten i sin hand
En flicka njuter isglass
vid solens varma strand

En kvinna bakar bärpaj
serverar den med glass
Gjord på äkta grädde
portion med stora lass

De älskar alla gubben
som alltid vinkar glatt
Han bjuder goda smaker
tills själen känns matt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 612 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-10 16:34



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja en "slickepin" kom det i huvudet när jag läste detta men jag såg en riktig glas... ja det är ju praktiskt att ha i frysen också :)
2018-10-16

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text, nu blev jag sugen på glass, dags att sätta fart på glassmaskinen.
2018-10-15

  Lars Hedlin
Härligt gillar din text :)
2018-10-15

  Solstrale VIP
Tjusigt! ;)
2018-10-13

  Sommarina VIP
Fint rimmat om glassgubbe, och glass som är så gott och älskat
2018-10-12

  Anya VIP
Den där gubben var så intensiv när jag var barn. Det vattnades i munnen bara jag såg honom. Fint diktat om glassens betydelse.
2018-10-11

  StinaJ VIP
Texten får mig att minnas och det tackar jag för.
2018-10-10

  Maria Sundelin VIP
Sommarminnen
2018-10-10

  DavidM VIP
Somrigt och skönt författat.
2018-10-10

  M.Eta
En gubbe som hör sommaren till. Står lite överallt! Kul hyllning till honom.
2018-10-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Är det GB-gubben
den snubben, han
blev alltid foto-
graferad till max av
våra gäster från UK
för av glassen och
av honom fick de
ju aldrig nog!
2018-10-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Glatt och mysigt diktat om denna goa gubbe! Han är så älskad!
2018-10-10

  Feliaxel VIP
Lite sommarkänsla nu när det är brittsommar
2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO