Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DETTA VET JAG FULLER VÄL


Det framkom vissa tveksamheter
och du blev arg på mig.
Jag fattade ingenting som vanligt
och dummade mig mest.
Redan dessförinnan tappade jag kraft.
Kanske berodde det på högtrycksvärmen
som slår på oss nu hårt?

Du i din tur förstår dig inte på reaktionen.
Jag försöker luska ut vad som är fel, som den man jag är.
Borde fatta själv som sagt att ju mer
jag luskar i detta här så blir din halva vrede mera hel.
Detta vet jag fuller väl.

XXX

Bina surrar runt omkring.
Fåglar är i buskarna.
Katter finns bland skuggorna.
Vrede uti fållorna.
Solen bakom slöjorna.
Försoning i närheten.
Vinden i mitt hår.
Frasar i gångens grus.
Våren är total.
Du har försvunnit.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-17 19:27



Bookmark and Share


  Jaseph
Vårvärme och konflikthantering är inte helt lätt! Men här förenas just dessa verkligheter i en intressant dikt. Rubriken med lite ålderdomligt språk är välvald. Sista raden är öppen.
2018-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar