Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slår skam

när klockan slår vad som helst väger jag tyngre än era samveten
på liv på död räddar jag era lockbeten
om faran ringer på fintar jag
är medveten om att när
klockan slår mig tusen åter på käften
höjer ni bara ljudet på teven jag
föddes i moll som solen går jag i moln när
handleder skakar skavande skandalöst noll
procent i verkligheten är jag levande död
medan klockar slår hemgång är min natt inte ens född

ljudar knytnävar i sömnen när jag skriker mig till REM
låg inte tyst den där gången, ville fan bara hem men sen
samma nävar i min zon som en sol
i moll ska jag plocka varenda en
förtryckt i telefon nedtryckt i långsam farozon
packa väskan och tappa tron
vuxendottern vid 6
första andra tredje fjärde till höger bor hon

lovord långt innan maten äter mig tillbaka utan paus
ingen alls
en kvart före lågmäld teve kräks jag portioner bortom all djävla sans
ur balans vill jag någon annanstans
hetsätarvals
tillbaka till bordet utan paus

äter upp mig inifrån är 24
lika ätstörd som kläderna är dyra men kan fortfarande inte bedyra
att jag tyngre än era samveten kan genomsyra
vidrigt normativ storyra
räkna tyst till fyra
lyckotal
när klockan står tyst som skammen blir jag erat favoritval.







Fri vers (Spoken word/Slam) av lingonliv
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-18 16:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lingonliv