Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glosbok åt vänster


släpper glöden som en ett vunnet argument slår dig i ditt ansikte
det är faktiskt det
ett finger det är mellan oss
en ovisshet
spelar takten i en sång om trångsynthet
vinner med känsloargumentet storsint det
finns ingen plats för deras broschyrer i min brevlåda
vill aldrig vara den som tyst beskådar
ta ditt pappersark tillbaka som vi tar ett land tillbaka
vägrar stå där sen och titta på det kaos ni orsakat

vägrar snurra runt i en illusion om ett bättre sverige
har själv stått i år och frågat
var fan är det men
lösningen sitter djupare än ett bad i rosor
honeymoon honey honung på tungan
öva dina vänsterglosor
för mig ey
samma titlar jag skriker i kvadrat
det är det jag säger till dig självklart
blir nyanser först sedan ett enval
helval dagar senare än i sänder
är de helt blinda det är blod på deras händer
en dag i sänder
de jag tog i flertal
vill väcka dem innan de röstar för fler mordavtal

väcka dem från min egen mardröm i augusti
borde skrikit högre tidigare det är just det
lägger en blytyngd på mitt eget samvete för alla som saknar ett
håller mig för ansvar under tiden jag önskar folkvett
allmänt tänkande istället för att gå mot det blänkande
lysande djävla kraftfältet
krigsfältet
ni ser inte när de svälter
frossar min årsinkomst i ett modernt herravälde utan att de hjälper
donerar till rädda barnens som är förskräckta vid det här laget
se på mig innan jag med avsmak utdelar det sista slaget

jag har alla ord kvar ni tar dem inte ifrån mig än
yttrandefriheten
ord mot ord i den
feministiska kampen.




Fri vers (Spoken word/Slam) av lingonliv
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-19 16:28



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
hoppas du inte tar illa opp. men du är den sötaste poeten jag har sett här på sex år. och dikten är också bra!
2018-08-19
  > Nästa text
< Föregående

lingonliv