Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hem till kärnan


berätta för mig hur ni jagar era drömmar
i ett annat liv, starkare sömmar
berättar för er hur jag stänger dörrar
öppnar fönster i ett annat val, utan dessa djävla lögner ey
ögnar dig
från bruntopp till blåtå
kvarstår
era drömmar om att släcka liv men inte i klarspråk
berätta för mig hur ni skalar era kretsar
i ett annat liv, ska ni sluta växa
jag ska lyssna när jag är färdig med att uppläxa
fria tider för varenda nasse i avpixlat som felriktat
yttrandefriheten till att få skrika åt närmsta feministfitta

händer i luften för varenda syster
pigment från 40 ger bara de blonda lyster
rädslan för främmande brister
skrik om toblerone då i motståndet är jag
aldrig den siste
händer i luften för varenda syster
sparkare hårdare för alla vi mister
spotta med venus för varenda en
ingen möter dem hemma sen men
de skriker vidare om kärnfamiljen
i kampen blir det VI som förföljer DEM

ska berätta för er hur vi slutförde era mardrömmar
i samma liv, sydde starkare sömmar
från bruntopp till blåtå, genomskådade vi er
spring då
era drömmar om att släcka liv men inte i klarspråk
översatte vi till ett nationellt bråk
ni vill rösta död över sverige
vi skriker om vilka som knullat oss i munnen egentligen är det
finns noll belägg för er rassetes här men
fortfarande brölar ni rakt igenom betongväggen
"varenda en var fortfarande man"
syster lägg den

händer i luften för varenda syster
pigment från 40 ger bara de blonda lyster
rädslan för främmande brister
skrik om toblerone då i motståndet är jag
aldrig den siste
händer i luften för varenda syster
sparkar hårdare för alla vi mister
spotta med venus för varenda en
ingen möter dem hemma sen men
de skriker vidare om kärnfamiljen
i kampen blir det VI som förföljer DEM

se på era mödrar vars rättigheter ni långsamt mördar
se på era händer med blodet ni spillt än dag i sänder
se på era fäder är de äntligen stolta eller
måste ni med hans kamp i handen fortfarande bakåtvolta
"farsan kolla på hatet"
era huvuden är de första jag serverar på det feministiska silverfatet
starkare än igår skiter jag i hur ni mår
stålhättan väger tungt över era tår
ert salt i våra öppna sår får alla hav att ringa 112
vårt blod är tjockare än ert bräcka vatten
släpp svenska flaggan och öppna ögonen då

berätta om er avsaknad av skam medan ni blöder ihjäl för ert fosterland

era nationalistiska faktiska
dräpande tyglar är fan inte praktiska
biter bettet itu framför er
kysser henne på ert blodiga samvete
over and out
fuck this ya




Fri vers (Spoken word/Slam) av lingonliv
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-15 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lingonliv