Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livlinan

en middag, släkttimmar
jag har hört allt förut
allt som gör att glasögonen immar av ilska
du är inte lesbisk va
för vid det här bordet värdesätter vi
husfrid men mest i finstilt

vi visar henne bilder från paradiset
sitter jämsides
en lycka som släcks på just det där viset
gör en höna av en fjäder men hon
låter som allas avtrubbade avsmakande fäder
varenda middagsbord tvåtusenarton
kan det bli snart
om brunskjortor går på våra gator
hjärntvättar er först långsamt men nu allt snabbare
fast han här, hon här, tror
det är yttrandefriheten som blivit asstor

vi lyssnar på silvana varvar med lana skriker
inombords efter allt det där självklara
hennes dotter är pan inte flöjten
sänkte aldrig näven; höjde
hon gråter i hallen men inte vid bordet
över att feministdottern ständigt måste ha det sista djävla ordet så jag
lämnar hunden i en famn, springer till livet i regnet
till livlinan från det transfoba dödshägnet
drar två i taget
på norskt porslin
firar ändå någonstans bakslaget
innan milligrammen ens kickat in
slår bort tanken om framtiden
istiden
förlora den eller vinn.







Fri vers (Spoken word/Slam) av lingonliv
Läst 261 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-19 16:22



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
denna var bra. gillar.
2018-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag är inte vänster, höger, NS eller SYND-ikalist.
Jag röstar inte ens.

Så fort man har en avvikande åsikt ska man stämplas som FOBIKER. Det där är ingenting annat än åsiktsförtryck.
NU drar jag från din sida och kommer aldrig mer att läsa ditt nonsens.
2018-08-19

    lingonliv
@Larz Gustafsson

snälla, berätta mer om samma skräp som varenda högervänd individ någonsin skrivit i debatter på nätet. sa ingen poet som valt alternativet "konstruktiv kritik" vid textpublicerande någonsin.

det är män som du som får mig att kläcka argare och argare texter. det är män som du som skriver transfoba skitkommentarer med noll substans för mig som poet. noll vettig substans för mig som vänster heller för den delen. noll substans för mig som är för MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER. dra från min skrivarsida och kom aldrig tillbaka.

2018-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Vilka är det som hjärntvättar vilka?
I dagens läge är det RFSL, FI och PK-maffian som vill och försöker hjärntvätta barnen.
Det är därför man vill att de börjar i skolan redan vid sex års ålder. Ju tidigare man kan nå dem med påståendena om att de är födda i fel kroppar m m, desto bättre.
2018-08-19

    fannyaurora
wow, mållös
2018-08-19

  catharina.jerbo VIP
WOW! du är ingen nybörjare precis, vilken fantastisk text!!!
2018-08-19
  > Nästa text
< Föregående

lingonliv