Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som älskade och glömde, visste ej vad kärlek var ... ''okänt ursprung'' - Tidigare publicerad här i februari 2015 men det förmedlade innehållets innebörd och mening saknar bäst före datum ...


Till dig som har svårt för att acceptera ...

... att den du älskar
har haft ett liv
fyllt med ett innehåll
rikt till sin variation
med avseende på
det mesta från
sorg, ilska, glädje,
kärlek, förälskelse
till gränslös passion ...

När du känner
denna irritation
över det förflutna
hos den du älskar
bör du stanna upp
och tänka till  ...

Ty förutan
det förflutna
och alla de erfarenheter
som den du älskar
bär med sig
så skulle den ej
varit den person
i vilken du föll för
och som du älskar
att få vara tillsammans med
och som får dig
att känna dig förälskad
med en krydda av passion ...

Betänk 
att om du ej
finner en väg till
insikt och acceptans
av din älskades minnen
av allt som varit
innan du i dennes liv fanns ...

... kommer 
såväl förutsättningarna 
för förälskelsen som passionen
att med tiden 
avta och försvinna ...

Och då 
om inte förr
dör även kärleken
som den du älskar
en gång kände för dig
och då blir du snart
ensam kvar 
i det som ej längre är ...

Fylld av 
besvikelse, ledsenhet
ilska och bitterhet
över att du känner dig sviken ...

... Men om du tänker till
så ser du snart
att det är ganska så uppenbart
även om du kommer att
försöka förneka det inför dig själv
så länge du bara det förmår ...

... att det är på dig själv
det mesta beror
och att den du älskar
valde att dig lämna
för att sin egen väg 
vidare i livet gå
utan dig ...

... är den skörd
du obevekligen får
när du ej tar vara på,
vårdar, uppskattar
och låter din kärlek
ge näring
till de frön
du sår ...

Detta är i det närmaste
att kunna liknas vid ett Axiom
oavsett om dig
är en kvinna eller en man ...

Ty förutan
verklig förmåga
till att vårda och underhålla
såväl 
kärlekens glöd som dess låga
med förälskelse och passion
utan normerade begränsningar
vad avser mängd och proportion ...

... överlever över tid
inte någon kärleksrelation ... 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-30 15:17



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
It takes two baby, me and you.
2018-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP