Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 29/5


Här och där - en drömraga

 

Vaknade i stilla bidan

såg en syn på högra sidan

vita bokhyllor och murklor

hela torpet fritt från skurkar

 

Minigolfens gamla kanor

gjorde tjänst som djurlopps-banor

samarbete kring musiken

jag var inte alls besviken

 

Somnade igen en stund va

gick sen ut en liten runda

i den långa korridoren

hörde då mig själv som dåre

 

Jag var samtidigt i köket! 

fast jag inte alls försökt det

hörde jag min sång-astral-röst

kaffedoften var en skral tröst

 

Jag stod i föräldrahemmet

fastän det var sålt på Hemnet

blev så trött av denna klyvnad

sov snart åter som en duva

med mitt huvud under vingen

katten voltade i bingen

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 209 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-30 07:30



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Sätt musik till

bra rim
2018-07-03

    Lars Gullberg
Ditt personliga språk, Ja du har ett eget säreget språk som bara du skriver.
2018-05-31

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande också du har vingar/vinge här! Klurar på huruvida katten skulle käka upp dig/duvan eller lugnt var din förtrogna eller måntro ännu en del av dig...?
2018-05-31

  Anya VIP
Bra rytm i innehållsrik text. Murklor...jaa de åt man som barn. Och nu vet man ju hur giftiga de var. Fast pappa förvällde dem i flera omgångar.

Fin bild av liknelsen med duvan.
2018-05-30

  TrollTörnTrappan VIP
Intressanta positioner... Sådan klyvnad!!
Vilka sorts djur rörde sig längs golf-kanorna...?
2018-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X