Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morpho

Jag saknar ditt namn,
så jag förlänger dagen med din röst,
i ett arkiv av gårdagar,
levandegörs våra ögonblick.

Dina stämband är ulmande blå,
varje ljud ett vingslag,
rum, färger, kläder,
passager av balanserad rabarber,
decennier bort,
ändå detaljerna aldrig så klara som nu,
ett ekolod av minnen.

Din tolkning av mitt namn,
rinnande mjuk som bäckens omsorg,
en medsols klang,
å en suck av iridescens.

Dröjer mig alltmer kvar för var gång,
om ändå det köttsliga minnet får återuppleva,
men det kan ingen kraft väcka,
å när det blir en törst,
har jag försummat ditt väsen.

Jag måste gå, (Vill så gärna stanna kvar)
fortsätter vårda din röst, (å bli kramad av ditt nynnande)
å hoppas att morgondagen, (tänk om du inte är kvar)
låter mig få läppja din röst. (Vågar jag andas?)




Fri vers av Michael de Salazar
Läst 341 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-03 16:00



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Å, den här gillar jag! Du har ett lite lite smågalet vis att hantera språket på, och resultatet blir fantastiskt! Ulmande blå...
2019-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Michael de Salazar