Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

post-pandemic sweetheart

För fönsterkarmen eldig karneol,
snabb puss å i lång kram dröja kvar,
pillemariska ögon undra:
"Chaplin, Excalibur eller körsbärsblom?",
innan spegel letas upp.

Sängen en stygisk tidsmaskin,
så vi utmanar Euklides axiom,
mötande linjer ensammes trängtan karva,
suckande romber, flimrande punkter,
bryter oss ut till böljande ellipser.

Lukulliska geometriker.

Det som förut varit feberfrossa,
har gett dig en amasons glöd,
jag sätter omsorgsfullt mustaschen på plats,
mina läppar en ishavsbrytare,
längs din stållinje.

Kontinentalplattor sakta masseras ut,
vi inviger var å en med skratt å jingel,
skapar sedan en fresk,
ömsande minnens konvalescens,
smakar karamell.

Du smeker mina läppar,
letar mig upp i jämnhöjd,
du för ihop handflatorna,
vars huvudlinjer bildar en lemniskata,
vilar mitt ansikte mot.

När du tar ned dom,
möter jag din blick,
med skakande snöglober,
blixten slår ned,
vi räcker inte till.

stanna
minns

Du kramar mig hårt,
vi försöker trösta varann,
i en sekund av evigheten.

förlåt för att jag inte kan göra mer

Du klär på dig,
blir stående ett tag,
nyåret rings in,
å du vänder genom dörren.

Kroppen i lås,
kvävande puls,
varje stavelse å sväljning implodera,
rumtiden frusta,
här silverfisken jämbördig.

Åtskilliga livstecken på din kanal,
ändå är det inte du,
så jag tittar bort,
plockar upp stjärnfall i trädgården,
å lägger på fönsterkarmen.

Du är en post-pandemic sweetheart,
men jag fortsätter andas rossligt och tungt.




Fri vers (Fri form) av Michael de Salazar
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-01 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michael de Salazar