Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är korta stycken ur en blivande novell om att älska, sig själv och andra.


De sökande, intro

- Vilken plats har musiken i ditt liv?
Han fäste blicken på väggen bakom henne, på en vit blomma i en grön ram. Hon tog sig tid att svara, bet sig i läppen och drog efter andan. Han kan inte minnas vad hon svarade, men hennes blick glittrade och drog honom in. Någonting med henne gjorde honom lugn, trygg och nyfiken på samma gång. Samtidigt kunde hon när som helst gå sönder om han sa för mycket. Det var som att allt det mörka han kände i sig själv skulle förstöra henne, och hon som var ljus. Rakt igenom ljus. Han ville hitta på fler frågor, fortsätta lyssna på henne och se glädjen när hon pratade om något vackert. Men han visste också att hon skulle gå sönder och att han skulle gå sönder en liten bit i taget.




Prosa (Kortnovell) av Nitwitoddment
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-09 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nitwitoddment
Nitwitoddment