Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan och flaskan - en drömraga

 

Kvinnor knappast rika

skulle gå och fika

med våra små barn

arma störda flarn

 

Flickan låg på grenen

vek de stackars benen

vaknade med stelkramp

allting blev en fel kamp

 

Kvinnorna de skällde

fast hon inte gnällde

bara stack sin väg

krympte på sin teg

 

Flickan satt på pottan

kissade med måtta

först en liten stril

sen ett hav i stil

 

Flickan blev till flaska

fylld av ärt och aska

hennes hud blev brun

utan några fjun

 

Flaskan genomskinlig

flickan knappast synlig

kisset tog sen slut

sagan ebbar ut




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-09 16:58



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra rytm i orden. Intressant hur flickan och flaskan smälter ihop... tänker jag. Gillar det absurda i tonen.
2018-06-29

  TrollTörnTrappan VIP
Stroferna flyter fint över i varann... fångar k(r)amp och transformerat vatten i genomskinlig form.... hur mörkt än innehållet må vara. Var kvinnorna barnpassningspigor?
2018-06-17

  lodjuret/seglare VIP
Kul som drömspel, kändes inte fel, uppleva som läsa, kände degen jäsa, brödigt färsk del.
2018-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X