Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försommardikt


Sommaren finns runt hörnet

Sommaren står för dörren

med hopp om en fridfull tid

med längtan till solvarma klippor

och käraste vänner bredvid

 

Sommarens morgnar väntar

med frukost i morgonljus

till ljudet av humlor som surrar

och lövträdens sorlande sus

 

Sommaren finns runt hörnet

med badstrandens varma sand

med jordgubbens syrliga sötma

och smältande glassar i hand

 

Sommarens dagar väntar

med grönskande stadskvarter

med picnic i lummiga gläntor

där människor umgås och ler

 

Sommaren står för dörren

den finns här intill en stund

förgänglig och flyende vacker

ta vara på varje sekund

 

Sommarens kvällar väntar

med myggsurr och solnedgång

med middag i trädgårdens grönska

till koltrastens drillande sång

 

Sommaren finns runt hörnet

du får den till låns en stund

så få den att leva i minnet

ta vara på varje sekund

©JessicaMarieOlsson2018

 

 

besök gärna

www.facebook.com/jessicasdikter

www.instagram.com/jessicasdikter

 




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 723 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-18 20:30



Bookmark and Share


  mare VIP
Så vacker dikt
sparar!
2018-08-11

    Kriha
Vacker och ger mig en skön känsla.
2018-06-21

  Fulbergarn
Jag ska ta vara på den precis som jag gjorde med den fina försommaren :)

Men ack så jag saknar humlesurret från min barndom lönn

Snygga rim
2018-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Själv menar jag att sommaren börjar den 1 juni varje år.
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP