Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Luciadikt


Ljus i håret

ljus i håret, ljus i hand

sprider frid i stad och land

sångens toner smeker ömt

önskedrömmar som vi drömt

 

mjuka steg och glitterljus

sidenband och månskensljus

stjärnors glans och gnistersnö

från kyrkorum till skolmiljö

 

ord om hopp och fredsbudskap

julefrid och snölandskap

gamla ord från tidens gång

sjungs igen i sång på sång

 

tiden vandrar, tiden går

i tusen dagar, tusen år

förhoppning om en bättre värld

vår tilltro är beundransvärd

 

hoppet lever, hoppet gror

folket önskar, ber och tror

att ljuset segrar någon dag

att nuet är ett undantag

 

©JessicaMarieOlsson 2023

 




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-13 13:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP