Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

La Reve (Drömmen)

 

Jag hade en dröm, att det kom ett brev. Med svar på alla mina frågor. Det innehöll min egen dagbok. Den röda, täckt av rosor. Minnen jag sedan länge förträngt. Allt stod där. Så väl beskrivet. Hur jag beskrev den allra första gången vi träffades. Jag var så ung. Det var precis innan jag reste till Paris. Men allt som var vi, ska ju vara bortglömt nu. Jag vill inte vända på stenarna. De är så många. Vågar bara inte. Alltför rädd att minnena som kan vara för vackra. Eller göra för ont. Rädd att de fortfarande är levande.

I drömmen blev mina minnen glasklara. Precis som du framför mig. Jag ville läsa mer, men vaknade. Precis när jag såg det som låg hopvikt brevid. Det var från ett brev från dig.




Fri vers av Katinka VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-06-19 23:01



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Minnen är en tungsam börda att bära på.
Ju äldre man är, desto tyngre. Allt det som blev eller inte blev kan man bli tokig på om man börjar grubbla.
2018-06-21

  anathema VIP
Möta minnen är nog bland det svåraste som finns tänker jag, såväl sårande som vackra. De är en del av en men ändå något man vill, och kanske behöver, förtränga för att inte förstå sig själv allt för väl. Fint fångat.
2018-06-20

  Judas Ekholm VIP
Tjusigt skaldad prosapoesi. Gillas.
2018-06-20

  ULJO
Dröm är dröm och saga saga. Skönt ibland att få drömma sig bort.
2018-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP