Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kände att jag ville sätta ord på det här igen ... Ingenting nytt ... men noterar från flera olika håll att problematiken stundom tenderar öka i styrka och intensitet ... och även om det inte är allmänt förekommande är det nog så angeläget för drabbade


Vår rätt att uttrycka oss fritt ...

... utan att riskera
att bli begränsade
genom hot, våld
eller annan yttre bestraffning
eller påföljd
är i princip okränkbar ...

Dock med undantag
för grundlagsstadgade
rättigheter 
mot diskriminering, med mera ...

Men vår rätt 
att få uttrycka 
våra tankar och funderingar fritt
innebär inte att det vi uttrycker
per automatik är skyddat mot
andras rätt att tycka, tänka
och fundera kring det vi uttrycker ...

Så om vi vill 
slippa riskera att få kritik
eller att andra ska tycka och tänka
om oss, det vi tänker och tycker och funderar
är det enda vi kan göra
att inte publicera någonting i skriftad form
och att inte uttala någonting verbalt ...

Livet är inte riskfritt!
Men vill vi minimera riskerna totalt
eller så mycket som det är möjligt
bör vi välja att inte kliva ur sängen när vi vaknar ...

Men någonstans anser jag personligen
att vi ska respektera varandras olikheter
i såväl varandet som i vårt tänkande
och bemöta varandra på ett konstruktivt
och respektfullt sätt och vis
även när vi inte delar varandras synsätt och åsikter!

 

 

_____________________________________
Tidigar publicerad här i april 2016
men det förmedlade budskapet mening och innebörd
tål att återges lite då och då över tid ...

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-20 16:32



Bookmark and Share


  ecel
Tack!
2018-06-20

    ej medlem längre
Kloka ord!
2018-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP