Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre änglar

Det strålar ett rött ljus ifrån en neonskylt: TRE ÄNGLAR FÖDDES HÄR, MEN VI HAR GLÖMT DERAS FÖR OCH EFTERNAMN SAMT PERSONUPPGIFTER. DE KAN VARA VAR SOM HELST. VAR GOD HJÄLP OSS MED LETANDET. VI LIDER OBOTLIGT.

"Var kan dom vara?" frågar sig allmänheten.
"Hur vet jag när jag ser en ängel?"

Svaret är skrivet i händerna på tusen mödrar utspridda världen över. När de gråter i unison lyser händernas skrift för allmänheten att beskåda, men ingen lägger märke till mödrarna just då - ingen bryr sig om att stanna, trösta och pyssla om dem. Ingen väljer medmänsklighet i dessa stunder. Ingen lyfter upp dem och torkar tårarna, för ingen vet om belöningen.

Mödrarnas hemlighet behålls.
Allmämhetens frågor består.
Neonskylten bränner in i medvetandet, som ett vulkanutbrott.




Prosa av Bjarki
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-25 00:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bjarki