Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känsla

Jag ser ängarna sprudla
och skimret i sjön
känner vindarnas fröjd
och dess sköna gång
jag hör fåglarna spela
från trädens grenar
det är naturens skönhet
i melodier och sång

Jag ser vågorna skvalpa
mot bryggor och stenar
och segel så vita
där horisonten står
jag hör måsarna skrika
över bruna stränder
där finns kärleks glädje
som kommer och går

Jag ser solens strålar
framför molnens estrad
där svalorna seglar
mot himmel så blå
jag kan uppleva hoppet
i allt det som bjuds
när kärleken segrar
och vi det kan förstå

Jag ser vägarna ringla
genom fria landskap
och gryningens älvor
när de dansar så skönt
där är regnbågens glans
då dropparna lagt sig
från grässtråets vajande
det luktar så grönt

Jag ser tider passera
i timglasets timmar
när de möter varandra
där i gryningens sken
känner årstiders tjusning
när naturen briljerar
då föds känslan i kroppen
som är mjuk och len

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 400 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-08-29 09:32



Bookmark and Share


  Titti Spaltro
Jätte vacker dikt ...gillar jätte mycket
näst sista vers den med älvorna...

2018-09-04

  Lars Hedlin
Livs vackert skriftat!
2018-09-02

  Sommarina VIP
Fint och levande, ser med dig
2018-08-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin text och rytm, som skulle passa som visa!
2018-08-29

  Maria Sundelin VIP
Livet som det är
2018-08-29

  Marita Ohlquist VIP
Återigen en underbar text att läsa och njuta av!

2018-08-29

  aol
Underbart skaldat med så flytande rim
2018-08-29

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader
2018-08-29

  HenrysDotter
Det här var skön morgonläsning att vakna till.Skönsjungande och rytmisk.
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO