Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnens rike

I natten ruvar skuggorna
kring timglasets gång
sömnen ligger vaken
envist och tiden blir lång
mörkret lockar att sova
men tanken ropar på ljus
sömnen vore en önskan
ögonen är fulla av grus

Skuggorna fyller väggen
kring spökenas scen
spelar sorglig teater
bortom briljansens sken
mot rutan faller droppar
från regnet utanför
sömnen är efterlängtad
tankarna den förför

I skenet lurar skuggorna
månen är gåtfull i kväll
lurar där under molnen
från himlens galna päll
sömnen gör vad den kan
men vill inte vara där
ögonen kliar och svider
och livet bjuder besvär

Skuggorna färdas i natten
söker sitt trygga bo
yster är nattens dans
och sömnen får ingen ro
morgonen går över gräset
och hinner mörkret ifatt
snart går klockans slag
glömt är att det varit natt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 392 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-17 13:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och nära
2018-09-22

  överlevaren VIP
Ja så kan det vara... bra ordat!
2018-09-18

  Maria Sundelin VIP
Ödesmättad
2018-09-17

  soligajag_1 VIP
Sådan vacker poesi om sömnen som
ej vill infinna sig.
Nattens varelser virvlar hos dig!
2018-09-17

  Blomma-Stjärna VIP
Fantastisk text! Ja, drömmarna viker undan för problematisering och fantasi -
- alldeles speciellt talar bilden "morgonen går över gräset och hinner mörkret ifatt snart går klockans slag glömt är att det varit natt

- igenkänning!

bokmärke!

2018-09-17

  DominiQueen
Wow från mörker till ljus som livet älskar denna vers:
"morgonen går över gräset "
Magnifik metafor


God Morgon! :-) eller ja kväll då haha
Keep Shining Bro
2018-09-17

  Kjell Åhsberg
Det känns som om du skildrat mina nätter. Tyvärr ser dom ofta ut så.
2018-09-17

  Nils-Robert
Stor igenkänning, redan från förgående natt.
2018-09-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fint du fångar sömnens vägran att infinna sig.
2018-09-17

  Feliaxel VIP
Bättre att få sova än att se en spökteater
2018-09-17

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer om en sömnlös natt!
2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO