Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Opålitliga yrkesutövare

På sotaren kan du aldrig lita
smutsar tvätten din, den vita
i besiktningsmannens protokoll
kammar du nog alltid noll

Prästen i sin stora kyrka
kan han ge oss styrka?
åt mäklarens utlovade pris
vill du säkert binda ris

Bonden på sin åker plöjer
mjölkpriset han bara höjer
riksdagsmannen papper viker
löftena han alltid sviker

Vädermannen lovar sommarsol
det blir nog regn, som i fjol
hos doktorn utspelas en thriller
han ger dig massor av piller

Kommunalaren för dagen stänger
på spaden han ändå hänger
om du åker med ambulansen
är det säkert sista chansen

Lita aldrig på en militär
han kan skjuta vid besvär
urmakarens tid står stilla
klockans skruvar kan nog trilla

Banken har ej några pengar
personalen har köpt sängar
om vill du göra något rätt
bättre då på ditt eget sätt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 476 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-07 08:14



Bookmark and Share


  DominiQueen
Kul och träffsäkert, nutidsparodi med bra flyt i rimmen, med klok påminnelse i slutknorren.

2018-09-12

  Lars Hedlin
Härligt skriven!
2018-09-10

    ej medlem längre
Fyndigt och med glimten i ögat!
2018-09-09

  lodjuret/seglare VIP
Här må huvud protestera och hand, varför kortsiktigt gömma huvud i sand, bara för att dimma nu råder, i land och väder på nåder, träd i lärk får rå i vandÄ.

*Vand är norska för vatten.
2018-09-09

  Stay Golden
funny-guy there ;)
2018-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Intressant och tankeväckande om olika yrkesgrupper!
2018-09-07

  Feliaxel VIP
Träffande beskrivning av olika yrkesgrupper
2018-09-07

  Maria Sundelin VIP
Komiskt och tragiskt på samma gång
2018-09-07

  M.Eta
Kan inte låta, politiker då! Politiker är bara varandras kritiker. Många behöver tänka över sitt yrkesval och på vad de sysslar med och vad de säger. Underfundig text med bra rim.
2018-09-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO