Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den svarta fågeln

Den svarta fågelns svepte
med vingar som av stål
jag kände hur den sökte
var jag den fågelns mål?

Med elegans och styrka
den seglade med kraft
med förundran tänkte jag
den kraften har jag haft

Nu är jag blott en spillra
utav mitt forna jag
men jag lovar återkomma
det lovar jag , en dag

Med ens så var jag redo
men rädslan den var kvar
jag ensam måste kämpa
en sanning uppenbar

Nu snuddar fågelns vingar
helt nära mig igen
jag orkar inte skydda mig
förlorar jag igen?

Att döden kunde skrämma
är inget nytt för mig
jag hade ingen rimlig chans
att riktigt freda mig

Den svarta fågeln segrade
som alltid den har gjort
en spillra kvar på marken låg
ett liv det går så fort

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 312 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-27 16:17



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Kraftfulla ord, en metafor för döden?
2023-11-28

  Anya VIP
Jaa ett liv går så fort. verkligen sant. Tänker på krig när jag läser.
2023-11-28

  Kungskobran VIP
Känns som kriget i Ukraina.
Starkt intensivt skrivet
2023-11-28

  Maria Sundelin VIP
Väldigt stark
2023-11-28

  Blomma-Stjärna VIP
"med vingar som av stål" - en av krigens alla vapen
mycket tänkvärd - förklarar även varför det är så långt till fred-försoning-fredsforskning -
ännu vet vi inte annat än att den starke vinner - den svage dukar under
bra skrivet - snyggt på alla sätt!
2023-11-28

  Eva Langrath VIP
Välskriven dikt
2023-11-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO