Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påsk

Björkris och fjädrar
och hårdkokta ägg
bortglömd är tomten
med luva och skägg

Till Blåkulla ängar
går resan med hast
med kaffe i kitteln
på nytrimmad kvast

Barnen de klär ut sig
till gubbe och gumma
och önskar glad påsk
till snälla och dumma

Bordet det står dukat
med sill och kalkon
och handmålade ägg
har blivit tradition

Påskliljor så vackra
de pryder vas och krus
och bjuder på sin glädje
till helgfridens hus

Godis hör påsken till
harar av choklad
och färgade skumägg
gör själen extra glad

Sorgen blir till glädje
där vid påskens tid
hyllning till historien
en hedervärd frid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 340 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-27 14:14



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text om påsken.
2024-03-28

  Marita Ohlquist VIP
Nickar instämmande när jag läser din fina text om påsken.
2024-03-27

  Maria Sundelin VIP
Så är det med påsken
2024-03-27

  Kungskobran VIP
Fint påsk rim med allt
2024-03-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO