Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädjen till livet

Att vakna var morgon
när nattmörkret flyr
se fram mot ljuset
och dagen som gryr

Glädjen till livet
i hjärtat som slår
blir till en skönsång
som himmelen når

Att få börja dagen
med kraft som är ny
och se solen stråla
från kärleks blå sky

Glädjen till livet
är vägkost så god
som smeker vår själ
med trygghet och mod

Ibland skymmer molnen
vår himmel så blå
vi prövningar möter
som vi får utstå

Men glädjen till livet
ger molnen guldkant
och lyckan ler åter
så hoppfullt och sant

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 411 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-07-04 08:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket uppmuntrande och fint...
2018-07-07

  Nils-Robert
Dikten ger mig minnen från denna dags morgon. Vaknade tidigt. Tittar på omgivningarna. Ett rådjur i trädgården, ett på ängen och en hare straxt bredvid. Underbart att vakna till.
2018-07-04

  Blomma-Stjärna VIP
så fint
"så hoppfullt och sant"
!
2018-07-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Bland de viktigaste känslor finns. Varje liten gnutta måste bevaras och sparas för mörkare dagar. Du skriver så bra om detta.
2018-07-04

  Stay Golden
My girly heart fell in love with your sweet words *Tear*
2018-07-04

  lodjuret/seglare VIP
En just som ambivalent läsare, väljer att som slumpvis läsa berestare, ett ord som borde finnas ibland, övergångar och broar som ror båten iland, utan dem kan resan bli lätt vresigare...
2018-07-04

  Feliaxel VIP
Glädje i livet är så viktigt
2018-07-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO