Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet efteråt

När du dör är du inte borta
fast din kropp blivit aska min vän
ty med allting som susar och sjunger
ska du komma tillbaka igen

Genom fåglarnas kvitter i träden
genom fjärilars fladdrande slag
med regndroppars dans på min ruta
ska du ge mig en hälsning var dag

När björklöven spricker om våren
och jag känner en varmare vind
ska jag ana att själen din lever
när du blåser och kysser min kind

Jag får känna att du ej är borta
kanske närmre än jag kan förstå
genom allt som frodas och sjunger
ska din hälsning med kärlek mig nå

Nog känns det tungt att veta
att du en dag inte länge finns till
om detta har ingen dig frågat
ej heller om det är det du vill

Då skulle nog svaret ha blivet
att du gärna ville stanna en tid
du ville se hur ängarna blommar
och höra skogarna susa av frid

Du ville se våra nära och kära
när de finner sin plats och får ro
du ville följa skeendets närhet
när vår släkt fortsätter att gro

För sedan i tidens förlängning
när allt man kan begära har hänt
då skulle du nog utan klagan
följa den dödens ängel man sänt

Du vill nog tacka det jordiska livet
som förunnats dig av högre makt
och från en annan tillvaro du lovar
att över oss kära här hålla vakt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 380 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-01-21 07:12



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker poesi som rytmiskt för mig fram från början till slut.
2022-01-25

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint och vacker poesi om liv och död - bokmärker!
2022-01-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
L evt här, är kvar
E vigt, om man har med
V än i ord handling än, om
A lla dessa som försvunnit, det
T alas om då och då, verkar det
* som om de iväg ej har hunnit...

2022-01-23

    Asta Kass
fantastiskt fin dikt!
2022-01-21

  Eva Helene VIP
Så vackert och hoppfullt!
2022-01-21

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om vad som händer efteråt. Vi har ett behov av att tro att vi fortfarandr finns sedan. Minnena finns en tid. Sedan försvinner de.
2022-01-21

  Marita Ohlquist VIP
Vilken underbar text, varav hjärtat är fullt, skriver pennan.
2022-01-21

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader
2022-01-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Åh så vackert diktat!
"När du dör är du inte borta" vilken inledning! Bokmärkes
2022-01-21

  Kungskobran VIP
Minnet av dig finns kvar
ännu i många dar
men så småningom fejdar det ut
det blir din sista tribut

Fantastiskt fint om det oundvikliga
Bokmärkes
2022-01-21

    J.Onah
Mycket tilltalande. Känslan är på rätta stället rakt igenom.
2022-01-21

  Öknens Ros VIP
Så fin beskrivet om en människas hädanfärd! Bokmärkes.
2022-01-21

  Susen VIP
Så fint skildrat. Starkt berörande. "När du dör är du inte borta"
2022-01-21

  Maria Sundelin VIP
Vemodets talande känsla
2022-01-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO