Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Livets vatten

Det porlar ett vatten
i livets källa så klart
det betyder mycket
för alla och en var

För prästen i kyrkan
i välsignelsens skull
när barnet ska döpas
i kristlig fostrans grund

När törsten ska släckas
en varm sommardag
det blandas med bär
till en god sockerlag

När båten ska bäras
från land till land
när hus ska byggas
av stenmjöl och sand

När grödor ska växa
på åker och äng
ett skönt underlag
till en vattensäng

När hjulen ska drivas
till mjölnarens kvarn
när något ska tvättas
och mat till världens barn

Ja vatten är viktigt
för vår levnads skull
det kretsar i cirklar
genom mark och mull

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 291 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-09-30 07:15



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja så sant så. Rytmen i dikten är medryckande!
2021-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till vattnets betydelse i våra liv.
2021-10-04

  Eva Helene VIP
Fint och nu blev jag törstig, gott att ha friskt vatten att tillgå, inte allom givet.
2021-10-01

    Lena Staaf VIP
Vackert porlande dikt! Tänker mest på alla som inte har tillgång till rent vatten och på öknarna som brer ut sig...
2021-09-30

  Kungskobran VIP
Det regnar på katten
som avskyr vatten
men jag gillar när det öser ner
vill bara ha mer och mer

2021-09-30

  Feliaxel VIP
Utan vatten inget liv på vår jord
2021-09-30

  Anya VIP
Utan vatten vore liv omöjligt. Fint fångat här.
2021-09-30

  AiA Maria den fria

Livsavgörande!

Liv-givande!

Livsviktigt!

Reflekterar över att 30% av världens befolkning inte har tillgång till rent vatten...o antalet ökar.

Tack!
2021-09-30

  Öknens Ros VIP
Finns något godare än ett glas kallt vatten? Väl beskrivet vattnets betydelse.
2021-09-30

  Maria Sundelin VIP
Utan vatten inget liv
2021-09-30

  stormengudrun VIP
Men oj så fint formulerat! Ord som ger känsla till läsaren, dvs mig:-)
2021-09-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO