Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedslag i historien


Konsultinnan Malukevski
Satt och spelade ett stycke
av Schubert på sitt piano

I sin vackra lägenhet
på andra våningen

Bomber föll det brydde
hon sig inte om.Efter
att i över 21 år spelat
ut på samma tid

Dagen efter flyganfallet
Satt
konsultinnan kvar där

Från den urblåsta
Fasaden såg man henne.

Nere från den sönder
-sprängda gatan då man
försökte ta sig fram

Sittandes på sin stol
framför ett halvt
sönder krossat piano

Med stela händer från
armbågarna uppåtsträckta

Och nedåtlutat huvud.
Med blom och notblad
som virvlade omkring

Fru konsultinnan Malukevski
behövde aldrig åka boskapsvagn
Till något förintelseläger. ..

Tänk vilken lycka att få dö.

Mitt i ett musikstycke utav
sin älskade Schubert inuti
fridsamma svävande toner









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-07-01 13:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow brutal!
2018-08-25

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk berättelse! Så vacker kan döden vara.
2018-07-02

  henke_r
Vilka bilder som frammanas här. Vilken levande text!
2018-07-02

  gunnnar nylund VIP
Ja döden tar sig i olika uttryck. Numer
har en del människor med dödliga
sjukdomar börjat hålla avskedsfester
medans dom ännu lever. Inte helt fel,
man får ett bra minne med sig till den
andra sidan.
2018-07-01

  Fulbergarn
Ja somliga har tur
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP