Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag varit en konstnär

Om jag varit en konstnär, skulle jag tagit fram min palett och en duk, när vi nu passerade udden.
Jag skulle lagt upp en skiss över klipporna och sedan med palettkniv i olja tryckt in det enbuskegröna, fågellavsgula, det svarta i diabas och klyftor. Bohusgraniten skulle fått toner och havet sitt ultramarin. Kanske skulle jag också gett lite vitt som krus på vågorna.

Men nu är jag bara en poet och fick avstå från palettknivsarbetet, där jag stod till rors, tog en gipp och förde vår båt upp mot nordväst runt Häröns sydspets.

"Har du sett", sa min hustru och pekade, "har du sett så måleriska klipporna är"
och jag betraktade henne, min älskade kvinna, hennes skimrande ansikte, hennes hela gestalt, nickade instämmande, tog hem på storskotet och tänkte, att det är just idag, som hon fyller åttio.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-01 17:21



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Varmaste gratulationer till åttioåringen - både för åldern och för sin älskande make.
2018-07-11

  BenGust VIP
Måleriska ord är också bestående.
2018-07-04

  Per Teofilusson
På femtiotalet bjöd tidens politiska makthavare in de största poeterna (till Harpsund) för att fråga: "vad slags samhälle tycker ni vi ska bygga?". Så: sträck på dig. Du är poet. Poetens blick har du, den blicken sitter bakom, vid sidan om och strax framför ögat.
2018-07-01

  HenrysDotter
Inte så illa att "bara" vara poet när man kan diktera en vacker text så här.Är också konst!
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP