Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vagabond

Jag såg fåglarna på himlavalvet
avteckna sig mot skyn

Fiskarna i vattnet tyckts leka med
fåglarnas släppta dun

På bryggan där tjärdoften dröjt sig kvar
ligger jag och vilar en ensam lycklig karl

Jag

En sommarvagabond med njutningen som vän
arbete och allvar det har jag lämnat för länge sen

Kassan har jag snålat med så pengar har jag kvar
skogen blir mitt nattkvarter men vet ej ännu var

Den dagen jag ej vaknar mer funderar jag ej på
som att klia sig i örat med ett av ängens gröna strå












Fri vers (Fri form) av Johan Strömstedt
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-05 20:17



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En inre resa som bryts av verkligheten.
Bra skaldat.
2018-07-06

    Sefarge VIP
Ljuvlig förflyttnings lyrik
Innan och utanför!
:}
2018-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt