Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skenbilder

jag ska skriva en helt annan text
än den ni förväntar er

jag ska måla en helt annan årstid
än den ni söker med ljus och lykta efter

jag ska ställa mig på barrikaderna och
riva sönder alla de förhoppningar ni trodde
var ömsesidigt tankegods

jag ska böja svärdets klinga och borra in den i
era svårfunna vener

jag ska släppa ut hästarna på de ängar
ni trodde var era och ingen annans

jag ska skita i det blå skåpet och låta
era internatbarn torka upp pölen med sina
sönderslickade tungor

jag ska vrida om era lungor så till den grad
att ni kommer elda upp era prejudikat

jag ska dela med mig av mitt bröd
trots att det är ni som äger livsmedelsbutikerna

jag ska sona för mina brott,
makulera skuldsedeln och stänga in mig i grottan
med min käre vän Atenaren

och jag ber er,
ta honom inte ifrån mig

han är det enda jag har




Fri vers av henke_r
Läst 398 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-07-10 18:57



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
ok, det skolom vi så ej göra

Härligt poetat!
2018-07-14

    ej medlem längre
Med stor kraft och schvung visar du var skåpet ska stå, språkligt och innehållsligt. En utmärkt utgångspunkt för skrivandet och för att se bortom skenbilder, likt Platon i sin grottliknelse. Superbt!
2018-07-11

  Kungskobran VIP
Stor poesi.

Den sista Atenaren det är jag
i det finner jag behag
raka rör är mitt devis
i dikten hittar du mitt bevis

2018-07-11

  Goraxy 89 Orion VIP
Skönt befriande text man inte kan släppa ifrån sig - Självlysande POETIK !!!
2018-07-10

    glas-svalan VIP
Starkt. Ingen vågar ta honom ifrån dig.
2018-07-10

  DavidM VIP
Raderna har en magnetisk inverkan, det är svårt att släppa ögonen från texten. Det är en ljuvlig narrativ förmåga och ett skarpt sinne för kompositionen du innehar. Väl författat!
2018-07-10

    ej medlem längre
Lysande! Ställ språket på sin spets och skydda Din rätt. En utmärkt text som visar vad text är enligt min läsning.
2018-07-10

  alicja lappalainen VIP
är det din klass -uppgörelse eller konfrontation med en fientlig civilisation."käre vän Atenaren" leder tanken till Den siste athenaren en roman av Viktor Rydberg och kristendomens seger över en anan kultur. Jag kanske är på ett felspår i analysen av din text men den är förbryllande.
2018-07-10

    Sefarge VIP
Mystifikatorisk
Skaldestycke
Som ger myr
-kli i huvet
En stund
Efter läsning
Vilket nog
tyder på
Kvalité
:}
2018-07-10
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r