Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det tisslas och tasslas bakom ryggen


Bäste broder, vad haver hänt med vårt samhälle? Jag äro nuförtiden livrädd att skriva till dig, ty jag fruktar spioner i min närhet. Visserligen äro jag inte särskilt radikal. Jag röstar blankt, tager nattvarden när jag haver dryftat svordomar och bliva endast arg, då jag icke kan acceptera missvisande väderprognoser.

Bäste broder, jag märker hur det tisslas och tasslas bakom ryggen. Det äro rysligt att känna sig anklagad, ty det snärja som ett rep kring hjärtat och det varde icke så jag förväntade mig att stadens rymdvarelser skola syna mig. Jag haver brist på intressen i överflöd, ändå tycks jag vara tjuvaktigt när jag tänker saker om dem jag möter.

Bäste broder, jag vet icke vem du kan vara, men du haver betytt mycket när jag strövat omkring i intet och försökt lokalisera mig nedanför himlen. Kanske kommer jag i framtiden posta ännu ett brev i vinden, men nu fruktar jag att alla misstänker varandra för att försöka bygga planeten till en pannkaka igen.

_______




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-13 13:12



Bookmark and Share


  Fulbergarn
neej inte vilse i pannkakan igen
2018-07-13

  Kungskobran VIP
Låt förgängligheten lysa över våra ansikten.
Fint skaldat av dig
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP