Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 20/7. Till skillnad från igår rimmar jag idag direkt ur minnet av drömmen.


En dröm en gång

 

Kom åter ner i källaren

och svängde i familjedans

dom var just inte snälla men

gav ändå mig en andra chans:

 

Du kunde köpa grannens hus

sa syster som var mäklare

du vet väl att det här just nyss

blev köpt utav en läkare

 

Jag sneglade mot rödhuset

på gatans andra sida

och mindes: innan rödljuset

hur hopprep kunde svida

 

Då hade jag en vän där

uti det röda huset

om kvällen när hon tände

så blinka jag med ljuset

 

Jag sov visst gott den natten

vid sidan utav syrran

tog nästan på mig hatten 

och började att hurra

 

Men sen kom verkligheten:

jag bodde ju i Skåne

och barn i societeten?

det skulle vara fånigt

 

För nu var det Lucia

och jag var klädd i granris

det var ett sånt som kliar

jag glittrade på barnvis

 

Jag hjälpte pappa bära

sitt dragspel till garaget

och barnen var så tvära

vi la dem i bagaget

 

Igår kom ett skelettbarn

och drog en låt med pappa

han avstod ifrån gaget

han ville hellre sjappa

 

Så, ingen tid för molan!

eller vad gråt kan heta

vi drog iväg till skolan

fast vi hann inte repa

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 217 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-20 06:29



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Fart och fläkt med litet oväntade syner och uppdykanden. Som vanligt är jäktmomentet med. Kul vers.
2018-07-21

  BenGust VIP
Drömt under vardagsluppen på ditt
otvungna och rättframma sätt.
2018-07-21

  Stefan Albrektsson
Flödigt!! Och som alltid gillar jag gangster-rimmen som tex "Lucia"-"kliar" osv. Bra idé att lägga trilskande ungar i bagaget (akta sig för barnavårdsnämnden bara ; )
2018-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X