Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samma dröm som En himla många projekt I fast på prosa. Styckeindelningen i II följer strofindelningen i I.


En himla många projekt II- en prosaberättelse

 

Det var väl nån slags Tolkienlandskap där i de övre bergen, och jag var dramapedagog som vanligt, klädde på små alver och sprutade glitter i förväntansfulla ansikten.

Samtidigt pågick ett oerhört jazzjam i föräldrahemmets källare. Pappa agerade kapellmästare med dragspelet som han brukade. Jag hade gärna varit med och jammat, men halkade i trappan och blev påmind om mina andra plikter.

Golvläggningen i storfinrummet. Jag ramlade i mellanlägget hela tiden, det var poröst som nån slags blandning av snöstjärnor och frigolit.

Tanden som jag hittade längst bak på höger sida av munhålan visade sig vara en triangulär kiselsten. Skulle jag börja snacka retorik som Demostehenes eller?

Jaja, jag fixade lite scenografi, tröstade bonusflickan och sa att hennes mamma var välkommen i röran, hon fick ta det som det var.

Själv gick jag och fikade med lilla Nina på Fritidsbaren. Dom hade bara Cirkelkaffe och kanelbullar på grund av personalbrist. Jag svimmade i glitter och sågspån på golvet.

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 175 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-21 15:06



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
rolig och överaskande. Glittret är liksom en linje för mig att gå på. jag har inte läst någon annan variant.. kanske gjört imorrn.
2018-07-27

  lodjuret/seglare VIP
Det lustiga med just drömmar, oavsett ritt och drag i tömmar, ens verklighet i ett då, som smakar kanske skit och så, de går väl upp i vaknadens sömmar?
2018-07-22

  TrollTörnTrappan VIP
För denna drömmen föredrar jag prosaversionen här. Dess levande detaljrikedom ger en utförligare bild, t.ex. av hur det är trappan du halkar i istället för bara halkar eller bara trappor... utan att den blir för långrandig alls. Resonerar sig fram med en behagligare berättarton i botten.
2018-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X