Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bekännelser vid lugnt vatten



Gud finns även vid
en korvkiosk

Strax ovanför ett färjeläge
och en välbesökt badstrand

I allt kött

Som står och går

eller sitter i
El rullstolar

Och med högtalare
som spelar gångna

Låtar av Britney Spears
Och Eros Ramazotti. ..

Och personal som betyg
sätter tjejer och försöker

Gissa till sig kunders
beställningar mellan
stekos i brist på annat

Gud finns även vid en
Korvkiosk en varm
Sensommar helg

Annars finns även
Hin håle Ufon Ulvar

Mamma mia och en
massa annat att tro
på. ..

Och till sist men inte
minst. .ingenting alls

att vara rädd för?

ut mot universum.

När plötsligt en Evert
Taube låt tungsint
svävar ut över nejden

Vem kan ro utan
åror. ..

Från en korvkiosk
Där folk tuggar i sig

Snabbmat av olika slag
I en slags enskild gemenskap

Trygghet och långtråkigheten
Är granne med en korvkiosk

Där gud finns
eller inte?

Allt är frågan om tro
Tycke och smak

Med senap och ketchup
eller utan rostad lök

Och Silvertärnan
drar skriande omkring
funderar

På att snart dra sig
ner mot Sydpolen
igen. ..






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-22 20:54



Bookmark and Share


  Fulbergarn
En räksallad svalkar, jag tror jag tror på korven Silvertärnans fundering
2018-07-23

  Bossepoet från Österbotten
Tankfull doftar
som rökelse
offer till
förundrad
bön
2018-07-22

    ej medlem längre
En övertygande text som fångar människan i tid och rum.
2018-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP