Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Målartant

Den heta sommarvärmen
retar irritationsnerven:
Hemmet verkar slitet, fult
tanten hojtar: ”Jag avskyr gult!”
 
Sagt och gjort och fort som attan
hon släpar bort den tjocka mattan,
täcker golvet med Hufvudstadsbladet:
”Recycling är bra, det”
 
Plockar fram stege, penslar, rullar:
”Nu ska ni få se på andra bullar”
Målar iklädd t-shirt stor
(den tillhör faktiskt hennes bror)
 
Rummet blir så sockersött
för tanten målar i blekt rosenrött:
Hon störtälskar färgen,
gläds ända in i benmärgen
 
Minns pillerhattar, pastell, sextiotal,
vardagsrummet blir en sal,
tanten sjunger kärlekssånger
(utan tillstymmelse till ånger)
 
En sommarfest ska hon arrangera,
bjuda alla vänner, ännu flera,
knytkalas är ett bra sätt
att servera envars älsklingsrätt
 
Med målandet har tanten sjå,
det tar en vecka, närapå
men sen så fattar hon ju att
väggmålning görs bäst till skratt
 
Så festen blir en kombo, fin,
där alla njuter av kreativitet och vin
och mens den glada skaran håller på
målar de köket, också
 
 
*
 
#tantenbymiabergenheim

 




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-23 17:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim