Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagdröm eller verklighet? 27/7


Strandad haiku

 

vågorna suger

taliban smyger förklädd

till strandraggare

 




Bunden vers (Haiku) av Nanna X
Läst 205 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-28 08:02



Bookmark and Share


  Jaseph
Jag gillar den här haikun för dess välljud, som nästanrimmet mellan ”suger” och ”smyger”, allitterativa t:n inledande rad två och tre samt alla goda ”g” som ger texten konsonantisk assonans. Bilden som målas är både komisk och skrämmande aktuell.
2018-07-28

  TrollTörnTrappan VIP
Att lyckas klämma in två sådana långa och potentiellt läskiga begrepp i samma haiku - eller i samma (mar)dröm - det är en bedrift i sig!

....först tänkte jag att varför behöver han smyga? när han är förklädd! - men så insåg jag att det nog ingår i folks bild av raggaren, att måsta låtsas vara någon annan roll, åtminstone på stranden...
2018-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X