Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom övertygelsens ridå

Bakom övertygelsens ridå
förväntas insiktens drama spelas upp
men allt som oftast är det istället okunnigheten
som läser innantill i tvärsäkerhetens skolbok...

Okunnigheten om nyansskillnaderna mellan
tanken på främlingsfientlighet,
känslan av homofobi,
och handlingar i religiös övertygelse,
gör att tvärsäkerheten gärna slår dem alla samman
under den gemensamt okunniga beteckningen ”hat”...

Intetsägande och tvärsäkert slår okunnigheten således gärna fast
en gång (till) för alla, hur de mänskliga sammanhangens
förenklade övertygelser återigen drar ner hatets svarta ridå
framför publikens nyanserade och skimrande detaljrikedom...

Efter föreställningens slut är det dock blott
den subtila inre verklighetens vaktmästare
som har nycklarna till frihetens portar...




Prosa (100-ordare) av Svart svan
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-31 01:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
JESUS är HERRE!
2018-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Man FÅR inte vara övertygad. Man FÅR inte tro. Man FÅR inte ha bestämda åsikter. Så är det i DEMON-kratin Sverige. De politiskt korrekta sätter agendan. De talar om tolerans och är de mest intoleranta.
Du vet inte vad du snackar om.
Inte ett dugg.
Och gissa vad! Vi kan INTE stoppas!
Jesus är betydligt större än du och ditt anhang.
2018-08-12

  WyS VIP
Fint avslut!
2018-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan