Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag har skrivit en roman, "I hundarnas timma". Varje kapitel inleds med några diktrader. De flesta av raderna har tidigare publicerats här på sidan, ibland har jag omarbetat dem, ofta har jag saxat ut dem och givit dem en annan betydelse.


Varje kapitel inleds med några diktrader

Näckens fiolspel; en lätt
vibration över
tusentals snäckskal i
turkosblått och rosa

Ur stämmornas djup, ur
tider som svunnit, ur
sagor som gråtits; vildgräsets
vajande, väl dold i vassen 
vågornas eggande, samstämda sång

vill Tors framfart med åskan,
vill himlavalvs dån, vill solen att
sjunka och ny värld att födas, vill
elden och hettan och lavan

vill forsa och flöda; som önskar hon
kraften, önskar att vandra
i snårskog, att njuta av

skymning, få vakna i rodnad;
och älska igen




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 267 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-10 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim